Board support

Audit

Board support

Een effectief en verantwoordelijk leiderschap is van cruciaal belang voor het succes van elke organisatie. Naast het toezicht op de kwaliteit van het bestuur door de raad van commissarissen, is het ook belangrijk om de kwaliteit van de commissarissen zelf te controleren. Maar hoe gebeurt dit en door wie? Bredero staat voor u klaar. Met onze dienst Board Support kunnen onze consultants u helpen om te voldoen aan de huidige normen voor uw raad van commissarissen.

De normen op het gebied van intern toezicht zijn tegenwoordig strenger dan ooit en de kwaliteit van het toezicht staat hoog op de maatschappelijke agenda. In deze context is de rol van de commissaris van groot belang. Hij of zij vervult niet alleen de rol van interne toezichthouder, maar is tevens een belangrijke adviseur voor het dagelijks bestuur.

Onafhankelijk advies

Bij Bredero begrijpen we dat u als commissaris behoefte heeft aan een deskundige, integere en onafhankelijke adviseur die kritisch met u meedenkt. We begrijpen ook dat u praktische ondersteuning nodig heeft, zoals bij de selectie van kandidaten voor uw raad van commissarissen. Daarnaast wilt u heldere afspraken maken over zaken als informatievoorziening, bevoegdheden, formeel en informeel overleg, en de naleving van de corporate governance code.

Tegenwoordig wordt er ook steeds meer verwacht van commissarissen op het gebied van zelfevaluatie en reflectie op hun eigen functioneren. Onze gedragsdeskundigen kunnen u helpen bij het uitvoeren van zo’n evaluatie en adviseren u over hoe u kunt omgaan met zwakke plekken in de structuur en cultuur van uw organisatie. Maar de verantwoordelijkheid van de raad van commissarissen reikt ook verder dan uw eigen organisatie. Een goede relatie met diverse stakeholders is van cruciaal belang, evenals het naleven van wet- en regelgeving, hoe complex die soms ook kan zijn. Onze adviseurs staan u ook hierbij graag bij.

Vragen over leiderschap en bestuur

U kunt bij Bredero terecht met vragen als:

 

 • In hoeverre voldoet onze organisatie aan de eisen voor good governance?
 • Hoe zorgen wij ervoor dat onze bestuurders en commissarissen effectiever samenwerken?
 • In hoeverre strookt de cultuur en het gedrag binnen onze organisatie met onze doelstellingen?
 • Hoe komen wij tot een zo compleet en uitgebalanceerd mogelijk team aan bestuurders en commissarissen?

Onze adviseurs baseren hun advies voor uw organisatie altijd op de nieuwste inzichten. Ze zorgen ervoor dat de werkzaamheden van de raad van commissarissen in overeenstemming zijn met de meest recente corporate governance code. Onze diensten zijn gericht op zowel one-tier als two-tier boardmodellen, en met soft control brengen we de organisatiecultuur van uw bedrijf in lijn met de langetermijndoelstellingen, normen en waarden van uw organisatie.

Onze diensten

Een greep uit onze diensten:

 

 • Ondersteuning bij de periodieke zelfevaluatie van de raad van commissarissen;
 • Het opstellen van een organisatie-specifieke corporate governance code;
 • Toetsing van uw organisatie aan de heersende code;
 • Bemiddeling bij en reflectie van de samenwerking tussen bestuurders en commissarissen;
 • Integriteits- en fraudeonderzoek;
 • Ondersteuning bij de werving van bestuurders en commissarissen
 • Ondersteuning bij het in kaart brengen van de soft controls binnen de organisatie

Contact

Heeft u interesse in een audit van uw jaarrekening door Bredero of wilt u weten hoe wij daarbij te werk gaan? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met onze specialisten.

research beyond the business plan

We also ensure that the whole team is included in the process and that no one is left out during the turnaround. The most crucial part is ensuring some degree of financial stability during the turnaround.

This is the most worrying part for most clients going through or needing a turnaround; it means that incoming cash flows will change completely. We help ease these issues through fantastic financial projections and a realistic view of what can be accomplished.

Creating a list of potential qualified prospects for your service or product can be daunting when you’re beginning your business. However, this needs to be considered as a follow up on your Target Market Analysis so you can hit the ground running.

Wij komen graag met u In gesprek

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Bij de uitvoering van ons werk streven wij naar het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensrelatie met onze cliënten. In onze advisering zullen wij altijd uw doel als ondernemer centraal stellen. Zo stemmen wij onze werkwijze geheel af op uw wensen. Bij Bredero zijn wij van mening dat een goede administratie geen geld kost, maar juist geld oplevert. Een goede boekhouding geeft inzicht in de prestaties van uw bedrijf en bevat aanwijzingen voor eventuele verbeteringen of (fiscale-)besparingen. Op basis van deze informatie kunt u goed geïnformeerde beslissingen nemen, rendementen verbeteren en/of uw bedrijfsvoering optimaliseren.

S. Aziz
Partner, Bredero

Benieuwd naar onze diensten?

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!