Innovation, grants & incentives

Innovation, grants & incentives

Succesvol innoveren: hoe betaalt de overheid mee?

Vraagt u zich af of uw onderneming voldoende gericht is op vernieuwing? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor belastingverlaging en welk fiscaal voordeel u kunt behalen? Dit zijn veelvoorkomende vragen die klanten ons stellen met betrekking tot innovatie in hun bedrijf en de beschikbare fiscale regelingen. Deze regelingen zijn specifiek ontworpen om innovatie te stimuleren.

Als uw bedrijf technologisch innovatieve producten of diensten ontwikkelt, of als u uw productieprocessen wilt verbeteren, is de kans groot dat u kunt profiteren van belastingverlaging. Er zijn twee stimuleringsmaatregelen die innovatie met fiscale voordelen mogelijk maken: de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) en de Innovatiebox.

De fiscale regelingen: WBSO en Innovatiebox

De fiscale regeling voor onderzoek en ontwikkeling staat bekend als de WBSO, wat staat voor Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk. Deze regeling biedt een vermindering op de loonbelasting voor de kosten en uitgaven die gepaard gaan met het verrichten van zogenaamd ‘speur- en ontwikkelingswerk’ voor uw innovatieve projecten.

Daarnaast is er de innovatiebox, een fiscale stimuleringsregeling die een korting biedt op de vennootschapsbelasting voor de winst die voortkomt uit uw innovatieve activiteiten. Indien u voldoet aan de gestelde voorwaarden, betaalt u slechts 9 procent belasting in plaats van de gebruikelijke 25,8 procent over de opbrengsten van uw innovaties. Dit vormt een beloning voor succesvolle innovaties.

Naast de directe besparingen die deze regelingen met zich meebrengen, zijn de WBSO en innovatiebox ook interessant op de lange termijn. Ze kunnen uw onderneming stimuleren om voortdurend te investeren in innovatie.

Innovatief ondernemen breed begrip

Innovatie is een breed begrip dat zich uitstrekt van baanbrekende technologische ontwikkelingen in nieuwe producten tot kleine aanpassingen om productieprocessen te moderniseren. Het omvat ook slim gebruik van nieuwe technologieën en het ontwikkelen van moderne communicatiekanalen.

De mogelijkheden voor belastingverlaging door middel van innovatie zijn niet alleen voorbehouden aan high-tech bedrijven. Ze zijn van toepassing in alle denkbare sectoren. Dit geldt voor fabrieken die hun productieprocessen verbeteren tot levensmiddelenbedrijven die hun producten moeten aanpassen vanwege strengere gezondheidseisen. Bedrijven in al deze sectoren kunnen gebruik maken van fiscale regelingen om extra belastingvoordeel te behalen, mits ze uiteraard aan alle voorwaarden voldoen.

Meer voordeel

Door een slimme inrichting van het innovatiemodel van uw onderneming kunt u optimaal profiteren van de voordelen die de WBSO en de innovatiebox bieden. Het is essentieel om vooraf een gedegen strategiebepaling en inventarisatie van uw innovatieprojecten uit te voeren, gevolgd door een zorgvuldige administratie van uw innovatieactiviteiten. Op deze manier kunt u afwijzingen, terugbetalingen en boetes voorkomen, aangezien de administratieve lasten sinds 1 januari 2017 zwaarder zijn geworden.

Bij Bredero staan onze specialisten klaar om u te adviseren over de specifieke aspecten waar u rekening mee moet houden in uw situatie. We kunnen u helpen met een integrale en pragmatische aanpak, waarbij we altijd de lange termijn voor ogen hebben. Een belangrijk aspect daarbij is onze goede relatie met de Belastingdienst, waarbij onze specialisten op structurele basis betrokken zijn bij evaluaties van bestaande regelingen. Dit streven we na om ervoor te zorgen dat de regelingen daadwerkelijk innovatie bij ondernemers stimuleren, met aandacht voor de doeltreffendheid van de uitvoering.

Contact

Heeft u interesse in een audit van uw jaarrekening door Bredero of wilt u weten hoe wij daarbij te werk gaan? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met onze specialisten.

research beyond the business plan

We also ensure that the whole team is included in the process and that no one is left out during the turnaround. The most crucial part is ensuring some degree of financial stability during the turnaround.

This is the most worrying part for most clients going through or needing a turnaround; it means that incoming cash flows will change completely. We help ease these issues through fantastic financial projections and a realistic view of what can be accomplished.

Creating a list of potential qualified prospects for your service or product can be daunting when you’re beginning your business. However, this needs to be considered as a follow up on your Target Market Analysis so you can hit the ground running.

Wij komen graag met u In gesprek

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Bij de uitvoering van ons werk streven wij naar het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensrelatie met onze cliënten. In onze advisering zullen wij altijd uw doel als ondernemer centraal stellen. Zo stemmen wij onze werkwijze geheel af op uw wensen. Bij Bredero zijn wij van mening dat een goede administratie geen geld kost, maar juist geld oplevert. Een goede boekhouding geeft inzicht in de prestaties van uw bedrijf en bevat aanwijzingen voor eventuele verbeteringen of (fiscale-)besparingen. Op basis van deze informatie kunt u goed geïnformeerde beslissingen nemen, rendementen verbeteren en/of uw bedrijfsvoering optimaliseren.

S. Aziz
Partner, Bredero

Benieuwd naar onze diensten?

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!