Mergers & Acquisitions

Mergers & Acquisitions

Bredero Mergers & Acquisitions

Wanneer u betrokken bent bij het kopen of verkopen van een bedrijf, zoekt u onafhankelijk advies en inzichten die u een commercieel voordeel opleveren. U heeft adviseurs nodig die een diepgaand begrip hebben van uw bedrijfsdoelstellingen. Bij Bredero streven we er samen met onze klanten naar om de perfecte deal te realiseren.

Met … jaar ervaring is Bredero al vele jaren marktleider op het gebied van fusies en overnames in het midden- en familiebedrijf. Dankzij ons wereldwijde netwerk in meer dan … landen kunnen we u voorzien van een uitgebreid internationaal bereik. We hebben oog voor zowel zakelijke als persoonlijke belangen.

Ons ervaren team van adviseurs staat klaar om uitdagingen aan te gaan waar we van mening zijn dat het nodig is. U kunt bij ons terecht voor een breed scala aan financiële vraagstukken, waaronder:

 • Fusies
 • Overnames
 • Waardebepalingen
 • Due diligence

Oog voor zakelijke en persoonlijke belangen

Bij het overwegen van fusie- en overnameprocessen spelen zelden alleen financiële overwegingen een rol. Vaak gaat er een langdurig proces van afweging aan vooraf, waarbij ook emoties een rol spelen. Is het bijvoorbeeld echt verstandig om het (familie)bedrijf te verkopen? Wegen de financiële voordelen op tegen het emotionele verlies? Wat zijn de consequenties voor werknemers, klanten en de reputatie van uw bedrijf? Lees hier het ondernemersverhaal van THB Holding.

Bij Bredero begrijpen we zowel de zakelijke als de emotionele aspecten van uw onderneming. Veel van onze adviseurs komen zelf uit ondernemersgezinnen en kennen daarom als geen ander het strategische afwegingsproces en de emotionele aspecten waarmee u worstelt.

Jaarlijks begeleiden wij meer dan … ondernemers bij vraagstukken op het gebied van fusies, overnames, waardebepalingen en financieringen. 

Begeleiding bij het hele overnameproces

Bij Bredero bent u voor alle aspecten van fusies en bedrijfsovernames aan het juiste adres:

Ik overweeg momenteel de verkoop van mijn bedrijf vanwege het ontbreken van een opvolger. Zijn er strategische of financiële kopers geïnteresseerd? Wat is de waarde van mijn bedrijf en is de onderneming op de juiste manier gefinancierd? Ik heb mondeling akkoord gekregen voor de overname van mijn bedrijf. Wie kan mij helpen bij de financiële en contractuele afhandeling? Ik zie veel mogelijkheden in de markt. Is het beter om autonoom te blijven groeien of is een overname een beter alternatief? Ik twijfel over de toekomst van mijn bedrijf. Wat is verstandiger: krimpen of verkopen? De verkoop van een onderneming is een bijzonder, intensief en spannend proces waar u niet dagelijks mee te maken heeft.

Download het whitepaper om meer te lezen over het proces van bedrijfsovername:

Indien gewenst kunnen wij het volledige traject voor u verzorgen, van voorbereiding tot begeleiding bij de koop of verkoop. Onze ervaren adviseurs werken nauw samen in multidisciplinaire teams en zijn bekend met het werken onder strakke deadlines. Daarnaast kunnen we bemiddelen bij conflicten en vastgelopen onderhandelingen, altijd met als doel de beste deal voor u te realiseren. Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u terecht in onze publicatie “Realisatie van de perfecte deal”.

Internationale bedrijfsovername?

Voor vraagstukken met een internationaal karakter kunnen we profiteren van ons wereldwijde Bredero-netwerk. We hebben vertegenwoordiging op alle continenten (actief in meer dan 150 landen) en beschikken over uitgebreide expertise en aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en Azië. Jaarlijks voltooien we wereldwijd ongeveer 850 transacties, waarvan 25% tot 50% een internationaal karakter hebben.

Contact

Heeft u vragen over het kopen of verkopen van een onderneming, zowel nationaal als internationaal? Onze adviseurs staan klaar om u te helpen.

U kunt bij ons rekenen op:

 • Een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek van 30 minuten, waarin al uw vragen worden beantwoord.
 • Advies van ervaren professionals die betrokken zijn geweest bij talloze bedrijfsovernames per jaar.
 • Een frisse kijk op uw situatie en waardevolle tips voor het vervolg van het traject.

Laat uw gegevens achter in het onderstaande formulier en wij zullen contact met u opnemen voor een afspraak.

  research beyond the business plan

  We also ensure that the whole team is included in the process and that no one is left out during the turnaround. The most crucial part is ensuring some degree of financial stability during the turnaround.

  This is the most worrying part for most clients going through or needing a turnaround; it means that incoming cash flows will change completely. We help ease these issues through fantastic financial projections and a realistic view of what can be accomplished.

  Creating a list of potential qualified prospects for your service or product can be daunting when you’re beginning your business. However, this needs to be considered as a follow up on your Target Market Analysis so you can hit the ground running.

  Wij komen graag met u In gesprek

  Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

  Bij de uitvoering van ons werk streven wij naar het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensrelatie met onze cliënten. In onze advisering zullen wij altijd uw doel als ondernemer centraal stellen. Zo stemmen wij onze werkwijze geheel af op uw wensen. Bij Bredero zijn wij van mening dat een goede administratie geen geld kost, maar juist geld oplevert. Een goede boekhouding geeft inzicht in de prestaties van uw bedrijf en bevat aanwijzingen voor eventuele verbeteringen of (fiscale-)besparingen. Op basis van deze informatie kunt u goed geïnformeerde beslissingen nemen, rendementen verbeteren en/of uw bedrijfsvoering optimaliseren.

  S. Aziz
  Partner, Bredero