Mkb Financieringsoplossingen

Audit

Financieringsoplossingen voor het mkb

Heeft u als ondernemer behoefte aan financiële ondersteuning, maar ondervindt u moeilijkheden in dit proces? Bredero kan u bijstaan gedurende het gehele financieringstraject, vanaf de eerste plannen tot het moment dat het geld op uw rekening staat.

Voor ondernemingen die willen groeien, is investering of extra werkkapitaal vaak noodzakelijk. Voorheen was het verkrijgen van financiering relatief eenvoudig: met een goed plan kon men naar de bank stappen en gunstige kredietvoorwaarden verkrijgen. Echter, sinds de kredietcrisis zijn banken aanzienlijk strikter geworden bij het verstrekken van zakelijke kredieten. Tegelijkertijd verschijnen er talloze nieuwe financieringspartijen op de markt met diverse financieringsproducten, wat resulteert in een geheel nieuw speelveld.

Gecombineerde financieringen

Waar voorheen de bank de belangrijkste financieringsbron was, zien we tegenwoordig een opkomst van diverse nieuwe financieringsvormen die vaak in combinatie met een banklening worden ingezet. Naast de bank nemen andere partijen het risico voor aanvullende financieringsbehoeften, waarbij alternatieve financieringsproducten zoals leasing, factoring, durfkapitaal, mezzanine-leningen, MKB-obligatie- en aandelenbeurzen, en achtergestelde leningverstrekkers zoals Qredits en Spotcap in beeld komen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, zodat we vrijblijvend naar uw specifieke situatie kunnen kijken.

Corona en uw financiering

Als gevolg van de impact van het coronavirus kan de financiële prestatie van uw bedrijf onder druk komen te staan. U kunt te maken krijgen met vraaguitval, langere betalingstermijnen van debiteuren en stijgende kosten om de vitale bedrijfsprocessen draaiende te houden. Bredero kan u ondersteunen bij:

 • Het snel verkrijgen van inzicht in uw liquiditeitspositie binnen één week.
 • Een grondige analyse van uw bancaire documenten om kwetsbaarheden en risico’s te identificeren.
 • Het identificeren en implementeren van passende maatregelen om cash te genereren, zoals werktijdverkorting, reorganisaties, overbruggingsfinanciering, aanpassingen van bestaande financieringsafspraken en noodkredieten.
 • Het opstellen van korte- en middellangetermijnprognoses in combinatie met scenario-analyses.
 • Het verkrijgen van grip op uw korte termijn kasstromen en inzicht in de mogelijkheden om bij te sturen.
 • Ondersteuning bij het managen van stakeholders en het opstellen van rapportages.
 • Begeleiding bij het traject naar een WHOA-akkoord, een wettelijke regeling voor een dwangakkoord buiten faillissement.
 • Gebruik van onze tool “Fast Financial Insight”, die gebruikmaakt van datagedreven modellen en scenario-analyses. Hierbij worden historische resultaten op een gedetailleerd niveau gemodelleerd (op weekbasis), wat de basis vormt voor een liquiditeitsprognose voor de toekomst.

Neem contact met ons op en we zullen vrijblijvend kijken hoe we u kunnen ondersteunen in uw specifieke situatie.

Mkb Financieringsoplossingen in 4 stappen:

 • De financieringsbehoefte

Als ondernemer heeft u ambities om te groeien, te investeren en verder te ontwikkelen. Maar hoeveel geld heeft u precies nodig? En welke financieringspartijen kunnen u helpen bij het vervullen van uw financieringsbehoefte? Zijn het de banken of zijn er andere opties? Dit zijn vaak de vragen waarmee het begint. Als ervaren adviseurs voor het mkb luisteren wij naar uw wensen en behoeften, begrijpen we uw bedrijf en analyseren we de financiële gegevens. Op basis daarvan gaan we aan de slag.

 • Duidelijke prognose

We combineren uw wensen, plannen en financiële gegevens. Met behulp van geavanceerde software stellen we een heldere prognose op. Zo creëren we een betrouwbare financieringscase binnen een goed gedefinieerd kader. Deze case is volledig afgestemd op uw bedrijf en wordt opgesteld in de taal van de financiers.

 • Optimale financieringsmix

We benaderen geschikte partijen voor uw financieringsaanvraag. Dit kunnen banken zijn, maar ook andere bekende en minder bekende geldverstrekkers. Dankzij onze uitgebreide kennis van deze spelers kunnen we gunstige voorwaarden onderhandelen, zoals garantstelling, aflossingstermijnen en afsluitprovisie. Hierdoor kunt u mogelijk duizenden euro’s per jaar besparen.

 • De beste voorwaarden

We lezen de kleine lettertjes en begrijpen waar mogelijke risico’s liggen. We leggen alles in begrijpelijke taal aan u uit, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Op deze manier kunnen we de beste financieringsoplossing voor u realiseren, met de meest gunstige voorwaarden.

Welke financiering past het beste bij u?

Door de toenemende automatisering worden kredietaanvragen steeds vaker gestandaardiseerd, waardoor er minder ruimte is voor maatwerk, met name voor het mkb. Bij Bredero hechten we echter veel waarde aan persoonlijk contact. Wij fungeren graag als uw betrokken sparringpartner als het gaat om uw investeringen en het vinden van passende financieringsoplossingen. Voor meer informatie of een gedetailleerd financieringsadvies kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. We staan klaar om u verder te helpen.

Contact

Heeft u interesse in een audit van uw jaarrekening door Bredero of wilt u weten hoe wij daarbij te werk gaan? Neem voor een vrijblijvende kennismaking contact op met onze specialisten.

research beyond the business plan

We also ensure that the whole team is included in the process and that no one is left out during the turnaround. The most crucial part is ensuring some degree of financial stability during the turnaround.

This is the most worrying part for most clients going through or needing a turnaround; it means that incoming cash flows will change completely. We help ease these issues through fantastic financial projections and a realistic view of what can be accomplished.

Creating a list of potential qualified prospects for your service or product can be daunting when you’re beginning your business. However, this needs to be considered as a follow up on your Target Market Analysis so you can hit the ground running.

Wij komen graag met u In gesprek

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Bij de uitvoering van ons werk streven wij naar het opbouwen en onderhouden van een vertrouwensrelatie met onze cliënten. In onze advisering zullen wij altijd uw doel als ondernemer centraal stellen. Zo stemmen wij onze werkwijze geheel af op uw wensen. Bij Bredero zijn wij van mening dat een goede administratie geen geld kost, maar juist geld oplevert. Een goede boekhouding geeft inzicht in de prestaties van uw bedrijf en bevat aanwijzingen voor eventuele verbeteringen of (fiscale-)besparingen. Op basis van deze informatie kunt u goed geïnformeerde beslissingen nemen, rendementen verbeteren en/of uw bedrijfsvoering optimaliseren.

S. Aziz
Partner, Bredero

Benieuwd naar onze diensten?

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!

Bij Bredero Advies geloven wij dat een goede samenwerking de helft is van een optimale resultaat. Daarom komen wij graag in gesprek met u, om te kijken waar wij u kunnen helpen. Bent u benieuwd naar onze diensten? Neemt contact op met ons via deze knop!